”Så älskade Gud världen
att han utgav sin enfödde Son,
för att var och en som tror på honom
inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”
Joh. 3:16

Böcker

Böcker utgivna av Lutherska församlingen:

Amerikas Luther – En levnadsskiss över Carl Ferdinand Wilhelm Walther, några studier i hans teologi och översättningar av hans texter.

Pris: 149:-
Författare: Lars Borgström

Från baksidan: “Denna bok hjälper dig med något mycket viktigt: att skilja mellan och rätt tillämpa lag och evangelium. Bibelns budskap framträder i ny klarhet och många missförstånd skingras. Läs boken, gärna mer än en gång! Den rekommenderas varmt.”

När tiden var inne – Andakter för alla dagar under avdvents-och jultid.

När tiden var inne

Boken är i hårdpärm har har 96 sidor. För varje dag i veckan finns det en kortare betraktelse, och för varje helgdag en lite längre sådan. Boken är skriven av Lars Borgström och kostar numera 99:- + frakt.

Nådens Evangelium – Nyutgiven predikosamling över kyrkoårets evangelietexter

Predikosamling över kyrkoårets evangelietexter

I denna bok finns sjuttio predikningar över kyrkoårets evangelietexter samlade där läsaren/åhöraren får tröst, lärdom, förmaning och varning. Det är vår önskan och förhoppning att denna postilla ska ge Guds barn föda för själen samtidigt som den andligt döda kallas till livet i Guds rike.

Boken kostar nu 149:- + frakt.

Bibliskt och Romerskt katolskt

bibliskt_romerskt_katolskt

I en tid med stor instabilitet och andlig förvirring tycks den romersk-katolska kyrkan verka tilldragande för många. Den kan synas vara ett alternativ för den som sörjer över protestantiska kyrkors tragiska avfall från Guds ord och frågar efter äkta biblisk kristendom.

Men står påven och hans kyrka för biblisk kristendom? Den frågan besvaras i denna bok. Här dokumenteras utförligt vad den romersk-katolska kyrkan lär och vad Bibeln lär. Skillnaderna visar sig vara uppseendeväckande stora.

Pris: 99:- + frakt
Format: Inbunden
Författare: Lars Borgström
Utgjivningsår:2016
Förlag: Lutherska församlingen i Stockholm

 

Utläggning av Uppenbarelseboken

uppenbarelseboken

Boken vill, inför ändens tid, hjälpa till att ”bryta förseglingen” och i bibelstudiets form försöka förklara uppenbarelser och syner i Bibelns stora ”bilderbok” med det goda syftet att läsandet ska få bli till uppväckelse och föra in i livet med Gud Ingemar Andersson, kyrkoherde i Lutherska Församlingen.

Författare: Lars Borgström, präst i Lutherska församlingen
Format: Mjukpärm
Sidor: 515
Utgivare: Lutherska Församlingen i Stockholm
Utgivningsår: 2016

Oss är en Frälsare född

ossarenfralsarefodd

En andaktsbok för helgdagarna runt jul och nyår. Andakterna vill påminna om att Jesus är Guds gåva till oss människor. Jesus är Frälsaren som kom till jorden för att rädda oss undan djävulen, synden och allt ont och rädda oss till sitt eviga rike i himlen.

Bara Jesus kan ge dig den sanna julglädjen…

Låt Jesus vara med i ditt julfirande. Han älskar dig och har givit sitt liv för dig.

Författare: Lars Borgström
Format: Häftad
Sidor: 74

Alla böckerna kan beställas genom epost till bocker@lutherskaforsamlingen.se eller via författarna direkt.